FlixBus a Leo Express prohlubují spolupráci

FlixBus

FlixBus Zdroj: Flixbus

Evropský autobusový dopravce FlixBus a český dopravce Leo Express spustí společný prodej jízdenek, které budou platné ve spojích obou dopravců. Jízdenky se prozatím budou v systému prodávat pro jarní jízdní řády, tedy zhruba do konce května. O dalším prodloužení spolupráce budou firmy jednat. Informaci sdělila mluvčí FlixBusu Martina Čmielová. Nově tak cestující budou moci kombinovat všechna vnitrostátní vlaková i autobusová spojení obou dopravců.

"Díky široké nabídce FlixBusu budeme moci nabídnout našim zákazníkům žádaná vnitrostátní spojení mezi Prahou a krajskými městy Brnem, Plzní, Libercem, Českými Budějovicemi a Karlovými Vary, která v naší nabídce dosud chyběla," řekl ředitel Leo Expressu pro ČR a SR Jakub Svoboda. Do sítě Leo Express tak přibude 490 nových spojů týdně. Zákazníci FlixBusu zase získají přístup například k přímému železničnímu spojení mezi Prahou a Ostravou.

Společný prodej jízdenek navázal na spolupráci obou společností. V minulých letech navazovaly mezinárodní linky FlixBusu na vlakové spoje Leo Expressu a obě firmy spolupracovaly i při prodeji jízdenek na tyto spoje. Dalším společným projektem je model Locomore, kdy v srpnu loňského roku obě firmy otevřely železniční spojení mezi Berlínem a Stuttgartem.

FlixBus byl založen v Německu a soustředí se na vnitrostátní i mezinárodní autobusovou dopravu. První linky v ČR spustil v roce 2015. Nyní působí ve 27 evropských zemích a evropská síť FlixBusu zahrnuje přibližně 250 tisíc denních spojů do 1400 destinací.

Český soukromý dopravce Leo Express zahájil svůj provoz v roce 2012 na lince Praha-Ostrava. V současnosti provozuje síť vlakových i autobusových spojení v sedmi zemích střední a východní Evropy.