Přes terminály Sazky bude možné platit za knihy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Přes terminály nové Sazky bude možné od dnešního dne platit knihy, CD a DVD nakladatelství International Masters Publishers (IMP). Obě firmy se tak vrátí ke spolupráci přerušené kvůli potížím staré Sazky, která skončila v konkurzu a její podnik loni v listopadu převzala společnost Sazka, sázková kancelář.

„Klienti IMP mohou platby za produkty předplatného provádět na terminálech Sazky pomocí platebních dokladů s čárovými kódy, které svým zákazníkům toto mezinárodní nakladatelství zasílá,“ uvedl mluvčí nové Sazky Václav Jalovecký.

IMP je mezinárodní nakladatelství, které se specializuje na vydávání encyklopedických publikací a CD a DVD zaměřené zejména na hudbu, svět zvířat a přírody přes zahradničení, recepty, tipy na zařízení domova až po sbírky válečných zbraní a letounů. Firma také vydává jazykové kurzy.

Možnost platit přes terminály Sazky i jiné věci než jen za tikety k loteriím začala stará Sazka poskytovat před šesti lety. Lidé mohli postupně přes terminály platit složenky za pojistné či telefonní kredity, kromě telefonních operátorů se to týkalo faktur od společností ČEZ, Česká pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna či Veolia Voda. Loni kvůli konkurzu Sazky tato možnost dočasně ustala.

Nová Sazka se k těmto službám opět vrací. Lidé tak mohou hradit opět kredity mobilních telefon a nákup vstupenek, od ledna postupně Sazka obnovila možnost plateb faktur i od uvedených firem. Na terminálech Sazky je také možné zaplatit za nákupy zboží a služeb koupených prostřednictvím internetu, jako jsou právě od IMP. Zákazník za službu zaplatí patnáct korun, což je stejná částka jako před přerušením spolupráce.