SoftBank investuje do Yahoo Japan, chce posílit v tvorbě zpravodajského obsahu

SoftBank

SoftBank Zdroj: Profimedia

Japonská společnost SoftBank investuje zhruba dvě miliardy USD (44 miliard korun) do zvýšení svého podílu v Yahoo Japan. Cílem je posílit spolupráci mezi telekomunikační divizí SoftBank, která patří mezi tři největší telekomunikační firmy v Japonsku, a Yahoo Japan, která má silné postavení na poli internetového zpravodajství a prodeje, uvedla dnes SoftBank.

Podle dohody, jejíž součástí je i sama Yahoo, SoftBank posílí své spojení prostřednictvím akvizice podílu od americké investiční firmy Altaba, bývalým internetovým gigantem Yahoo! Inc. Podle třístranné dohody Altaba prodá SoftBank část svého podílu v Yahoo Japan. Po dokončení transakce Yahoo Japan koupí tyto akcie od SoftBank. Výsledkem bude, že podíl SoftBank v Yahoo Japan stoupne na 48,17 procenta z nynějších 42,95 procenta a Altaba bude vlastnit 27 procent.

SoftBank je přední japonskou technologickou společností. Posílení pozice v Yahoo Japan přichází v době, kdy SoftBank připravuje svoji domácí telekomunikační divizi na vstup na burzu. Ten má být největší primární nabídkou v Japonsku za téměř dvě desetiletí, napsala agentura Reuters.