Šéf Zdeněk Pohlreich otevřel v centru Prahy novou restauraci

Zdeněk Pohlreich ve své nové restauraci Next Door.

Zdeněk Pohlreich ve své nové restauraci Next Door. Zdroj: Tomeš Michael

kuchař Zdeněk Polreich
Nový podnik Next Door kuchaře Zdenka Polreicha
Nový podnik Next Door kuchaře Zdenka Polreicha
Nový podnik Next Door kuchaře Zdenka Polreicha
Nový podnik Next Door kuchaře Zdenka Polreicha
13
Fotogalerie

Šéfkuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich přeskupuje byznys v gastronomii. Zatímco zavřel restauraci ve Švýcarsku a prodal japonskou restauraci Yamato v Praze na Vinohradech, otevřel na konci září zcela nový podnik v centru metropole. Hned naproti svému Café Imperial spustil ve Zlatnické ulici bistro nazvané Next Door.

„Imperial máme hodně plný, odmítáme desítky lidí denně,“ řekl Pohlreich v rozhovoru pro E15.cz k důvodům, proč má hned dva podniky vedle sebe. Přetlak hostů podle něj dokáže uživit oba, kanibalizace se nebojí.  

Restaurace se nachází v nedávno zrenovovaném historickém domě. Jeho největší část zabírá nový luxusní hotel Cosmopolitan. Za ním je hoteliér Jan Dubský. Ten již s Pohlreichem spolupracuje v rámci sousední restaurace a hotelu Imperial. Dubský vlastní také hotel Palace.  

Video placeholde
Zdeněk Pohlreich mluví o gastrobyznysu • Michal Nosek, Daniel Novák, Jan Stuchlík

Vybudování restaurace typu Next Door podle šéfkuchaře stojí třicet až čtyřicet milionů korun. „Naštěstí jsme to celé neplatili,“ dodal.

Kromě televizních pořadů v čele s Ano, šéfe je gastronomie Pohlreichovým hlavním byznysem. „Počet restaurací jsme postupně zredukovali na tři,“ poznamenal.

 

Před rokem zavřel podnik ve Švýcarsku. „Výsledek tam neodpovídal úsilí. Nebyl to průser, ale nestálo to za to,“ řekl Pohlreich.

Před časem se zbavil také japonské restaurace Yamato na Vinohradech. Prodal ji společníkům. Podle Pohlreicha to však bylo čistě obchodní rozhodnutí. Stojí si za tím, že je to nejlepší japonská restaurace v celé Praze.

Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem čtěte ve čtvrtek na E15.cz a v pátečním tištěném vydání deníku E15.