Zakladatel bazarů AAA Auto Denny prodává za stovky milionů luxusní vilu v Praze-Troji

Luxusní vila v Praze-Troji, kterou prodává zakladatel sítě bazarů AAA Auto a australský miliardář Anthony Denny

Luxusní vila v Praze-Troji, kterou prodává zakladatel sítě bazarů AAA Auto a australský miliardář Anthony Denny Zdroj: Sotheby´s International

Cena za Dennyho vilu nemusí být daleko od půl miliardy korun.
Dosavadního Dennyho bydlení v Troji představuje dům o pěti patrech, pěti ložnicích, deseti parkovacích místech, saunou, bazénem a fitnessem.
Australan s českými kořeny Denny zbohatl hlavně díky autobazarům AAA Auto.
Před deseti lety vydělal na uvedení akcií firmy na burzy v Praze a Budapešti.
Australské muzeum Anthony Dennyho Gosford Classic Car Museum  patří mezi největší na jižní polokouli.
6
Fotogalerie

Po prodeji většinového podílu v autobazarech AAA Auto zahájil jejich bývalý šéf Anthony Denny rovněž odchod z tuzemských realit. Trhu předhodil velkou nemovitost v Praze-Troji.

Zakladatel sítě bazarů AAA Auto a australský miliardář Anthony Denny se rozhodl ještě více oslabit svůj byznys v České republice. Podnikatel prodává luxusní vilu v Troji. Tedy v městské části, která patří mezi nejlukrativnější části Prahy. Cena se může vyšplhat až k půl miliardě korun. Prodej zajišťuje realitní kancelář Sotheby´s International Realty. Podobných nabídek je i na pražském trhu minimum.  

„Protože v Praze jsme již jen dva měsíce v roce, rozhodli jsme se přesunout do menší rezidence,“ sdělil deníku E15 Denny. První zájemci o prestižní nemovitost s hektarovým pozemkem se mu již hlásí. Za vilu hodlá dostat nejméně patnáct milionů eur.

„Prozatím evidujeme  zájem převážně ze strany českých privátních klientů, což svědčí o tom, že i takto exkluzivní nemovitosti s cenou v řádkách sta milionů korun má na lokálním trhu své kupující,“ uvedla ředitelka české části Sotheby´s International Realty Ilona Mančíková.

Dosavadního Dennyho bydlení v Troji představuje dům o pěti patrech, pěti ložnicích, deseti parkovacích místech, saunou, bazénem a fitnessem. To vše je na tisíci metrech čtverečních. Průměrný byt prodávaný v metropoli má sedmdesát metrů čtverečních.

Podívejte se, jak v Praze bydlel vládce bazarů Anthony Denny:

 Australan s českými kořeny Denny zbohatl hlavně díky autobazarům AAA Auto. Před deseti lety vydělal na uvedení akcií firmy na burzy v Praze a Budapešti. V roce 2014 prodal většinový podíl fondu Abris za 220 milionů eur, což bylo podle tehdejšího kurzu kolem šesti miliard korun. Následně se byznysmen rozhodl pro návrat do Austrálie, kde odstartoval nové aktivity.

V Troji se kromě diplomatických rezidencí nachází rovněž nemovitosti velkých postav českého byznysu. V lokalitě má vilu například realitní podnikatel Luděk Sekyra. Nakupoval tam již také miliardář a spolumajitel skupiny Penta Marek Dospiva. Developerský projekt tam rozvíjí rovněž většinový vlastník televize Prima Ivan Zach. Luxusní penthousy o stovkách metrů čtverečních bude v Troji stavět developer s izraelskými kořeny Coast Capital Partners.