Kooperativa rozšiřuje nabídku pojištění: Pojistíte si kybernetické hrozby i rostliny

...

... Zdroj: iStock.com

Kooperativa od začátku května inovovala své produkty v oblasti pojištění domácností a nemovitostí. Mezi stěžejní novinky tak patří pojištění proti útokům nejrůznějších hackerů. Kooperativa se tak rozhodla reagovat na kybernetické hrozby a v rámci připojištění elektronických a strojních zařízení budov jsou kryty i škody, které vám mohou způsobit tyto útoky.

„Současným trendem jsou ucelená řešení zařízení napojených na centrální systém budovy, která lze sledovat a ovládat on-line. Tyto komfortní programovatelné systémy na dálkové ovládání však mohou být napadeny prostřednictvím škodlivého software, například počítačového viru či malware,“ upozorňuje Tomáš Reitermann.

Pro milovníky rostlin

Pojišťovna si připravila i zajímavá připojištění. Pokud jste milovníky své zahrady, jistě víte, že její úprava stojí nemálo peněz. Můžete si tak připojistit rostliny a porost v okolí svého domu. Toto pojištění vám zabezpečí ošetření nebo znovuobnovení rostlin postižených živelní událostí či vandaly, automaticky je kryto i odcizení pojištěných rostlin.

Pojistit si můžete i hrob nebo hrobku. Toto pojištění zahrnuje veškeré stavební součásti a příslušenství – včetně těch, jež mají uměleckou či historickou hodnotu.

Současně nyní nabízí Kooperativa s pojištěním domácnosti nebo nemovitosti ve variantě Komfort benefit Obnova. Ten se týká všech velkých škod přesahujících 75 % z pojistné částky a zaručuje k pojistnému plnění navíc až 50 tisíc korun na obnovu poškozeného či zničeného majetku.

Asistenční služby

Zabouchli jste si dveře od bytu? Pokud máte připojištění od Kooperativy, nemusí to být takový problém. Pojišťovna totiž rozšířila asistenční služby. Mohou vám navíc zajistit i asistenci v případě hrozby způsobené včelami, vosami či sršni. Lze využít i IT konzultací, pokud si nevíte rady s výpočetní technikou.