dTest varuje před nepoctivci, lákají na falešné slevy

slevy, výprodej

slevy, výprodej Zdroj: profimedia.cz

Slevové akce
Slevy
Letadlo Jana Antonína Bati v Otrokovicícc
logo Baťa
Slevové akce
8
Fotogalerie

I pod světoznámou značkou můžete narazit na švindl, buďte proto při nákupech pozorní a ideálně nikdy nenakupujte spontánně. Na paměti mějte také to, že slevy otupují racionální myšlení a nutí nás uvažovat způsobem, kolik na zboží ušetříme oproti „běžné“ ceně.

Co vypadá líp? Cenovka 999 korun bez dalšího, nebo zlevněno na 999 korun z původních 1 999 Kč? Jen si představte ten psychologický efekt a blažený pocit zákazníka, jak dobře nakoupil. Mnozí však už vědí, že žádné slevy ve skutečnosti neexistují, na cenu je třeba se dívat jako by vedle žádné původní přeškrtnutá nebyla.

Pravdou je, že na slevy si prodejci významnou část zákazníků tzv. naučili a často s nimi hrají nečistou hru. Nadsazují ceny, aby mohli inzerovat „bombastické“ slevy v desítkách procent, nebo si rovnou slevy vymýšlejí. Na tyto praktiky nyní upozorňuje spotřebitelská organizace dTest. Inu, není všechno zlato, co se třpytí...

Zkrátka a jednoduše, vždy je lepší mít odstup, chladnou hlavu a hlavně nikdy nekupovat něco jen proto, že je to tak levné.