Poštovní spořitelna představila nový účet, téměř pro všechny bude zdarma

Spoříme

Spoříme Zdroj: Shutterstock

Od května nabízí Poštovní spořitelna klientům novinku v podobě Poštovního účtu a stává se tak vlajkovou lodí Poštovní spořitelny, podmínky jsou zajímavé. Účet zaujme ty, jež nechtějí platit zbytečné poplatky za vedení.

Mladí do 26 let získají vedení a správu účtu zdarma bez jakékoli podmínky. Stejně tak jako klienti na mateřské či rodičovské dovolené. Za účet neplatí ani dospělí mezi 26 a 58 lety, pokud jim měsíčně přijde alespoň 10 000 korun měsíčně. V případě lidí starších 58 let pak stačí příjem na účet ve výši 5 000 korun měsíčně. Sníženou příjmovou podmínku pro bezplatné vedení a správu účtu mají i zdravotně hendikepovaní.

Poštovní účet zdarma nabídne nejběžněji využívané služby. Klienti budou mít k účtu 2 karty zdarma a také platební nálepku. Kdo nemá v blízkosti bankomat, ocení 1 výběr hotovosti měsíčně na poště zdarma. Samozřejmostí je internetové a mobilní bankovnictví. 

Účet si můžete zřídit i zcela online na stránce www.postovnisporitelna.cz. Celý proces se obejde bez nutnosti chodit na pobočku či se potkávat s kurýrem. Do konce června získá navíc každý nový klient za založení Poštovního účtu navíc odměnu 1 000 korun do věrnostního programu Svět odměn.