Letní start Hello bank! se nestihne, Cetelem posouvá termín na listopad

Hello bank!

Hello bank! Zdroj: Hello bank

Hello bank!
Hello bank!
3
Fotogalerie

Na český trh míří nová značka a oproti původnímu plánu má zpoždění. Hello bank! má vzniknout transformací společnosti Cetelem, která poskytuje spotřebitelské úvěry, na banku. Společnost už získala bankovní licenci, avšak potýká se problémy, které posouvají start projektu z léta na podzim 2017. 

Jak zdůvodnili zástupci Hello bank!, transformace z poskytovatele spotřebitelských úvěrů na plnohodnotnou digitální banku se dosud nerealizovala ani v Česku ani v rámci mateřské skupiny BNP Paribas, a tak trvá proces déle, než se původně předpokládalo.

Bylo potřeba vyvinout nové řešení pro nabídku bankovních produktů, a to úspěšně provázat s našimi dosavadními úvěrovými aktivitami. A protože jsme si chtěli být jisti, že oba světy budou po spuštění fungovat na 100 procent, rozhodli jsme se start ještě trochu posunout,“ zní odpověď pro zvídavé tazatele na diskusním fóru banky.

Hello bank! slibuje běžný účet zdarma a nulové poplatky za běžné služby. Z webových stránek lze dále vysledovat zajímavý design platební karty, která je řešena na výšku. K dispozici bude i aplikace pro chytré telefony a diskusní platforma Hellou spolu, kde se lze ptát banky a diskutovat s ostatními.

Hello bank! bude stejně jako Cetelem obchodní značkou odštěpného závodu BNP Paribas Personal Finance SA. Značka Hello bank! již působí na některých evropských trzích, například ve Francii, Itálii, Belgii a Rakousku.