Letní tip pro řidiče: zrychlete si tankování s aplikací Masterpass

Platba mobilem na čerpací stanici Shell

Platba mobilem na čerpací stanici Shell Zdroj: Shell/Mastercard

Platební karty Mastercard
Aplikace Masterpass
Aplikace Masterpass
Aplikace Masterpass
Aplikace Masterpass
6
Fotogalerie

Chytré telefony nám občas mohou usnadnit život. Co se týče placení, je zde digitální peněženka Masterpass, která umožňuje jednoduché a bezpečné nakupování na internetu i v kamenných obchodech pomocí uložené platební karty. Možná jste ale doposud nevěděli, že díky této aplikaci můžete pohodlně zaplatit i za pohonné hmoty. Jako první s touto službou přišla síť čerpacích stanic Shell, takže pokud se v létě chystáte na dovolenou autem a ještě jste aplikaci nezkoušeli, nažhavte své smartphony.

Máte-li aplikaci Masterpass nainstalovanou, je třeba v ní platební kartu Mastercard nejprve autorizovat a pak v nastavení povolit platby na čerpacích stanicích. Zjednodušeně řečeno: pro zaplacení stačí vytáhnout mobil, namířit fotoaparát na QR kód na tankovacím stojanu, za pár sekund je hotovo a po dotankování můžete odjet. Detailní návod najdete zde.

Platba se provádí dopředu, tankování bude zastaveno automaticky na částce, kterou jste předautorizovali v aplikaci, případně ještě dříve, pokud dosáhnete naplnění nádrže.

Skutečná částka se pak včetně případných akčních slev strhne z účtu/kreditního limitu podle skutečnosti. Jakmile jste s tankováním hotovi, můžete ihned zpět do auta. Aplikace okamžitě zobrazí váš nákup i s elektronickou účtenkou, kterou si lze přeposlat do emailu a pak už můžete pokračovat v cestě aniž byste čekali ve frontě u pokladny.

Aplikaci Masterpass stáhete zde: