Raiffeisenbank má nový studentský účet. Zdarma je vedení i výběry

Raiffeisenbank má ve své nabídce od začátku dubna vylepšený studentský účet eKonto Student Premium. Studenti jej mohou používat kdekoliv na světě bez zbytečných poplatků, ať už za jeho vedení či za výběry peněz z bankomatů.

Vedení účtu je zdarma – student ale musí uskutečnit tři odchozí platby z účtu v kalendářním měsíci, mezi které patří například výběry z bankomatů nebo platby kartou v obchodě či elektronické tuzemské transakce. Pokud klient podmínku nesplní, za vedení zaplatí 49 Kč za daný měsíc. Vedení účtu je zdarma nejen v korunách, ale též v dalších osmi měnách. Zdarma jsou i výběry z bankomatů po celém světě.

Díky funkci multiměnového účtu stačí jednoduše aktivovat v internetovém bankovnictví například eurovou měnovou složku, převést si na ni eura a pak ji plně využívat. Účet, pak automaticky rozpozná, že je klient v zahraničí a začne při platbách čerpat eura. Když se klient vrátí do Česka, účet opět automaticky začne využívat koruny. Není tedy třeba chodit na pobočku nebo mít více platebních karet k více účtům.

Konto nabízí zdarma i jednu příchozí nebo odchozí SEPA platbu měsíčně, takže klientovi může na účet přijít třeba výplata nebo grant v eurech a nic za to nezaplatí.