Tip na dlouhé volání: volejte za méně než tři koruny za celý hovor s novou předplacenkou O2

O2 SIM karta

O2 SIM karta Zdroj: Aleš Pospíšil

Tisková konference T-Mobile
O2 Voľnosť
Logo O2
O2 SIM karta
5
Fotogalerie

Zákazníci slovenské pobočky O2 mají už několik let jednu výhodu, platí pro ně „O2 Československo“, což znamená, že platí domácí ceny i v síti české matky. Opačně to neplatilo ještě nedávno, služby za domácí ceny můžeme na Slovensku (stejně jako v celé EU) čerpat i my jako doma od půlky června. To zajímavé je nová předplacená karta O2 Voľnosť, se kterou můžete zcela bez podmínek volat do všech sítí v ČR za v přepočtu 2,60 Kč za celý hovor (10 eurocentů), nikoli za minutu.

Není to jen o volání na česká a slovenská čísla, za tuto výhodnou cenu můžete volat v rámci celé EU – z jakékoli unijní země na kterékoli číslo, které náleží do sítě kteréhokoli z operátorů působících v EU. Třeba i domů do ČR do sítě T-Mobilu či Vodafonu z chorvatské pláže a zaplatíte stále 2,60 korun za celý hovor.

SIM kartu bohužel nelze objednat, na Slovensku jsou i předplacené karty vedené na jméno, proto je třeba si pro SIM kartu zajet na některou z prodejen (občanku či pas mějte se sebou), nebo si ji nechat doručit na adresu na Slovensku.

Zrada nastává v okamžiku, kdy by někdo z vašich přátel s českým číslem chtěl volat vám. Takový hovor by byl zpoplatněn jako volání na slovenské číslo, čili mezinárodní hovor. Například u českého O2 to je 12,48 korun (viz ceník).

Jako primární číslo, tak pro nás není předplacenka O2 Voľnosť vhodná (kamarádi by se prohnuli), ledaže byste se třeba vždy nechali prozvonit a volali zpět, nebo ji v dualSIM telefonu používali jen na odchozí volání a hovory přijímali na primárním čísle, které kamarádi znají.

Jen pro info, na kartě si můžete aktivovat balíček 1 GB za pět euro (130 korun), čerpat lze opět v celé EU. SMS vyjde na 5 eurocentů, tedy 1,30 korun. Resumé je ale zřejmé – volat se SIM kartou českých operátorů, se nevyplatí, raději si udělejte výlet na Slovensko a přivezte si SIM kartu, kde operátor účtuje férovou cenu.