Další online banka je na světě, pozdravte Hello bank!

Hello bank!

Hello bank! Zdroj: Hello bank!

Hello bank!
Hello bank!
Hello bank!
Hello bank!
Hello bank!
7
Fotogalerie

Na českém trhu působí od listopadu nová banka, jmenuje se Hello bank! Nejde tak úplně o nováčka, banka vznikla transformací známé úvěrové společnosti Cetelem a stojí za ní francouzská finanční skupina BNP Paribas. Hello Bank! láká na jednoduchost, online správu a běžné služby bez poplatků. Změna přichází po více jak dvaceti letech značky Cetelem na českém trhu, pro stávající zákazníky se však nic nemění.

Nemění se ani právní forma společnosti na českém trhu. Hello bank! je, stejně jako Cetelem, obchodní značkou odštěpného závodu BNP Paribas Personal Finance SA, což v důsledku znamená, že vaše peníze jsou pojištěny dle francouzského práva standardně do 100 tisíc eur.

V hlavní nabídce Hello bank! najdeme běžný a spořicí účet, půjčku a kreditní kartu. Běžný účet je pro obyčejného smrtelníka bez poplatků (sazebník) a pro zůstatek do 100 tisíc korun platí úročení sazbou 0,3 procenta p.a. První tři výběry z libovolného bankomatu v ČR jsou bezplatné, každý další vyjde na 30 korun. Jen pozor na zjištění disponibilního zůstatku přes bankomat, tato operace vyjde na 11 korun.

K účtu můžete mít platební kartu Mastercard včetně bezkontaktní platební nálepky. Vydání i vedení je zdarma. Snad jediné dvě placené položky, se kterými byste se mohli reálně setkat je výběr peněz z bankomatu v zahraničí, který stojí 125 korun a odchozí platba do zahraničí (SEPA platba), ta vyjde na 80 korun. Na spořicím účtu nabízí Hello bank! úrok opět ve výši 0,3 procenta p.a. ale tentokráte do zůstatku 300 tisíc korun.

Působí sympaticky, onlinově

Chcete třeba rybářskou chatu a nechcete čekat až našetříte? Půjčky má Hello bank! s úrokovou sazbou od 5,9 procenta. Na cokoli, na auto nebo si můžete konsolidovat stávající úvěr a půjčit si ještě něco navíc.

Bezesporu zajímavá je kreditní karta, de facto se jedná o starou dobrou „kreditku“ Cetelem. Zajímavé jsou na ní vratky – až 4 procenta zpět (nejvýše 800 korun měsíčně) z nákupu pohonných hmot, o procento méně (nejvýše 600 korun měsíčně) zpět z nákupů na internetu anebo dvě procenta (nejvýše 400 korun měsíčně) z jakýchkoli nákupů. Vybrat si lze jednu z výše uvedených alternativ, bezúročné období činí 55 dní. Karta není bez poplatku, ten činí od 49 do 89 korun měsíčně.

Mějte ale na paměti, že kreditní karta je dobrý sluha, ale zlý pán. Dle reprezentativního příkladu čerpání úvěru může roční pohyblivá úroková sazba na „kreditce“ dosahovat od 23 do 29 procent. Příklad najdete na webu banky.

Účet si můžete založit online, samozřejmostí jsou aplikace pro telefony s operačním systémem Android (Google Play) a iPhony (iTunes Store). Hello bank! má i pobočky, a to v Praze, Brně a Ostravě. Web banky najdete na adrese www.hellobank.cz.

Založíte si účet u Hello bank!?