Česká spořitelna chystá nové internetové bankovnictví. Servis 24 nahradí George

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia.cz

Výběr z bankomatu
Česká spořitelna
Bankomat České spořitelny
4
Fotogalerie

Jedni z prvních klientů České spořitelny obdrželi do mailových schránek zprávu o nově připravovaném internetovém bankovnictví. Servis 24 by měla nahradit zcela nová aplikace s netradičním jménem George.

První klienti tak mohou v předpremiéře otestovat nový smartbanking České spořitelny. Servis 24 je prý již zastaralý a tak se namísto jeho aktualizace rozhodla banka pro zcela novou aplikaci.

„Spořka“ uvádí, že George umí víc než běžné internetové bankovnictví. Každá platba se ukládá do adresáře, takže při opakování stačí zadat třeba jen jméno účtu a George vyplní zbytek. Banka dále slibuje moderní grafikou, uživatelsky příjemné prostředí a především originální funkce pro pohodlnou správu vašich peněz.

George navíc zpětně vyhledá jakoukoli vaši platbu, a to buď podle jména obchodníka, podle časového období, nebo klíčového slova. Aplikace má navíc suplovat i funkci vašeho „finančního manažera“ – všechny platby přehledně rozdělí do kategorií a znázorní v grafu.

Proč právě George?

K netradičnímu jménu se banka nechala inspirovat v letectví. „Jistý letecký konstruktér tímhle jménem důvěrně oslovoval svého prvního autopilota. Jeho vynálezem se stal svět létání jednodušší a bezpečnější. A protože moderní bankovnictví má usnadnit cestování finančním světem a inteligentně pomáhat se správou vašich peněz, jméno George přesně vystihuje inovaci, kterou vám přinášíme,“ uvádí banka.

Jak obstojí George v praxi a také ve srovnání s dosavadní aplikací Servis 24? Uvidíme. Otestujeme.