Visa a Allianz chystá novou platební aplikaci

Allianz

Allianz Zdroj: profimedia.cz

Visa a Allianz Partners přicházejí s novým mobilním platebním řešením Allianz Prime. Tato věrnostní a platební aplikace umožní platby mobilními zařízeními online i v kamenných prodejnách. 

Uživatelé Allianz Prime budou moci provádět platby pomocí mobilních zařízení na bezkontaktních terminálech po celém světě. Mezi další funkce aplikace patří možnost inteligentního sledování výdajů a správy financí, a věrnostní program.

Aplikace je zabezpečena technologii vyvinutou společností Visa, která nahrazuje citlivé informace o platební kartě unikátním digitálním identifikátorem (tzv. tokenem). Ten lze použít k zpracování plateb bez potenciálně riskantního vystavení reálných údajů o účtu.

Jak aplikace funguje?

Po stažení aplikace se uživatel zaregistruje, a je mu prostřednictvím vydavatelského partnera Wirecard založen virtuální Visa účet. Účet může být dočerpán z jakéhokoli již existujícího bankovního účtu nebo prostřednictvím kreditní karty. Aktivovat bezkontaktní mobilní platby lze přidáním karty Visa do mobilní peněženky.

Aplikace se nyní v pilotním provozu testuje v Itálii. Kdy bude dostupná pro český trh, ověřujeme.