Ethereum začalo ztrácet hodnotu výrazně rychleji než bitcoin

Ethereum

Ethereum Zdroj: profimedia.cz

Kryptoměny mají za sebou krušný týden. Hodnota bitcoinu je v sedmidenním srovnání o 15 procent nižší, druhá nejrozšířenější kryptoměna ethereum ztratila ještě o deset procentních bodů více. Pokles nastal několik dnů poté, co zástupce americké Komise pro cenné papíry (SEC) přiznal, že úřad řeší "desítky" případů primárních nabídek mincí (ICO). Právě ethereum je platforma, jejímž prostřednictvím k obdobě úpisu akcií dochází nejčastěji.


V neděli dokonce spadla hodnota etherea až na 470 dolarů. Poprvé od počátku letošního roku se tak dostala pod hranici 500 dolarů.

Později ale část ztrát umazala, stejně jako ostatním kryptoměnám ethereu pomohla zpráva, že s přísnější globální regulací aktuální summit G20 nepřijde.

Pokud ale bude mít agresivní přístup SEC za následek ukončení většího počtu ICO, vymizí hlavní faktor, který v průběhu loňského roku posunul hodnotu etherea nahoru, uvádí server arstechnica.com

Graf s kurzem bitcoinu sledujte zde >>> 

 

Jak být bohatý? Jak investovat do kryptoměn a na co vše se musí připravit ten, kdo vložil své peníze do bitcoinu? Dozvíte se to v investičním magazínu E15. Objednávejte zde >>>

Video placeholde
Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15

Vše o kryptoměnách najdete zde >>>