Spekulace o hacknutí burzy srazily cenu bitcoinu pod deset tisíc dolarů

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Kryptoměna bitcoin se během středečního večera a čtvrtečního dopoledne opět obchodovala za méně než deset tisíc dolarů. Po růstu k hranici 12 tisíc dolarů v předchozích dnech přišel prudký propad v souvislosti s informací o napadení přední kryptoměnové burzy Binance hackery. Její provozovatelé ale následně zmírnili paniku oznámením, že uživatelé o žádné prostředky nepřijdou. Poklesu přidalo také oznámení amerických úřadů, že burzy kryptoměn budou podléhat větší regulaci.

Část spekulantů si stěžovala, že prostřednictvím jejich účtů byly provedeny transakce, o kterých neměli tušení. Později hongkongská burza uvedla, že chybné obchody anulovala, uživatelé by se tak o svoje prostředky údajně neměli obávat, upozornil portál Cointelegraph

Kurz bitcoinu sledujte na aktuálním grafu >>>

Nejde ovšem o jediný potenciální problém, kterému musejí burzy kryptoměn čelit. Americká Komise pro cenné papíry (SEC) vydala prohlášení, že pokud se tržiště s kryptoměnami hodlají nazývat „burzami“, budou muset podléhat příslušné registraci ukládané federálními zákony.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>

„Pracovníci SEC vyjadřují obavy z toho, že mnoho online obchodních platforem se profilují jako registrované a regulované tržiště, ačkoliv jimi nejsou,“ uvedla instituce.