CTP plánuje postavit v Nošovicích průmyslové haly za více než 600 milionů Kč

Společnost CTP koupila pozemek o rozloze 10 hektarů v Nošovicích na severní Moravě, na kterém plánuje postavit průmyslové budovy a dále je pronajímat. Celková investice do první fáze tohoto projektu je odhadována na 25 milionů eur (přes 600 milionů Kč) s předpokládaným dokončením v příštím roce. Oznámila to CTP.

Pozemek se nachází v těsné blízkosti továren společnosti Hyundai. CTP zde v nadcházejících letech postaví obchodní park, který nabídne pronajímatelné jednotky o velikosti minimálně 1000 čtverečních metrů. V současné době probíhají jednání s několika společnostmi, mezi nimiž jsou i stávající klienti CTP. „Vzhledem k probíhající výrobě automobilů v Nošovicích jsou ale logicky nové prostory vhodné především pro nájemce z oblasti automoto a souvisejících oborů,“ říká generální ředitel společnosti CTP Remon Vos.

Stavba tohoto projektu navazuje na již realizované investice CTP v tomto regionu. CTP na severní Moravě provozuje od roku 2004 CTPark Ostrava, který patří mezi nejúspěšnější projekty společnosti. CTPark Ostrava se rozkládá na ploše pokrývající zhruba 100 hektarů. Nedávno tam byla dokončena budova pro společnost ABB a od letošního léta CTP nabízí tzv. CTBoxy, což jsou menší obchodní jednotky o ploše začínající na 450 čtverečních metrů, které jsou vhodné k pronájmu pro drobné podnikatele.

Hlavní činností společnosti je síť 36 CTParků, které se nacházejí po celé České republice, Slovensku, Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně, Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Nově dostaven je administrativní projekt IQ Ostrava v centru města. Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,758 000 čtverečních metrů, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 110 milionů eur.