IFA: Philips Soundbar pro Android: bezdrátové vylepšení zvuku

(VIDEO) Zajímavý zvukový projektor, neboli soundbar, představil na IFA Philips. Na rozdíl od klasických podpobných reproduktorů, které mají integrovanou DVD/BD mechaniku, případně slouží čistě jako reproduktor pro propojení s televizorem, tento umí více při zachování minimalistického vzhledu a ovládání.

Může samozřejmě posloužit i jen jako reproduktor pro televizor, ale umí přehrávat i filmy, hudbu či fotografie z počítače v místní síti, a to jak klasicky „drátově“, tak pomocí WiFi zcela bezdrátově. Díky tomu nabízí i možnost bezdrátového propojení s tablety a telefony s Androidem, ze kterého pak lze bezdrátově přehrávat multimediální obsah přímo přes soundbar.

Bezdrátově je k centrální jednotce připojen bezdrátově i subwoofer, neobtěžuje tedy s žádnými dalšími propojovacími kabely. Zajímavostí je také, že kromě větší verze CSS5123 bude Philips nabízet i menší provedení. „Miniverze“ CSS2113 bude jen menší a méně výkonnější (2x 15 W + 60 W subwoofer), bezdrátové propojení a bezdrátový subwoofer zůstane zachován.