JRD rozšiřuje nabídku o více než 300 ekologických bytů

Developerská společnost JRD zaznamenává zvýšený zájem o nízkoenergetické a energeticky pasivní bydlení. Před dokončením stavby prodala téměř 90 procent svých projektů. Nejnověji jde o pražský bytový projekt Vila pod Altánem, který byl letos počátkem roku kompletně prodán, a to čtyři měsíce před dokončením stavby. Pro rok 2012 tak zvýší JRD svůj podíl na trhu pražské ekologické bytové výstavby v nabídce na 311 bytů, uvádí firma.

„Cítíme, že díky zvyšující se informovanosti veřejnosti o výhodách nízkoenergetických a energeticky pasivních bytů je o tento typ bydlení čím dál větší zájem. Ceny jsou konkurenceschopné a klient u nás dostává daleko větší přidanou hodnotu v podobě ekologického bydlení se zdravým vnitřním prostředím a s extrémně nízkými provozními náklady. V době stále rostoucích cen energií a zhoršujícího se životního prostředí to jistě ocení,“ říká výkonný ředitel JRD Martin Svoboda.

V tomto roce rozšířila JRD svou nabídku o další projekty, které jsou unikátní nejen ekologickým a ekonomickým konceptem výstavby, ale i zajímavými lokalitami. Koncem loňského roku zařadila do prodeje zatím největší bytovou výstavbu energeticky pasivních bytů v ČR Ecocity Malešice v Praze 10. V současné době je již prodáno několik bytů a o ostatní je zájem. Letos připravila JRD zařadit do prodeje tři exkluzivní nízkoenergetické projekty v Prokopském údolí. V prodeji je již Diamantica Prokopské údolí s osmi luxusními vilami a Byty Semmering Prokopské údolí, v druhé polovině roku zahájí prodej projektu viladomy Rezidence Trilobit Prokopské údolí.

V dubnu JRD přidala do nabídky další projekt, bytovou vilu Na Výsluní, která se nachází ve vilové části Strašnic. Koncem tohoto roku plánuje ještě nabídnout další projekt Park Hostivař nedaleko stanice metra a v rámci jeho výstavby se počítá s vytvořením rozsáhlého parku o rozloze 4000 m2. Ostatní projekty v Uhříněvsi a Dolních Měcholupech společnost JRD doprodala již v loňském roce, všechny téměř před dostavěním. JRD působí na trhu ekologické bytové výstavby od roku 2003. Za tuto dobu postavila přes 13 bytových projektů, většina z nich obdržela ocenění od odborných porot, především za svůj ekologický a energetický přínos a architekturu.