Karlín Group uzavřela s Bakalou smlouvu o prodeji hal v Karlíně

Jeden z předních pražských developerů, Karlín Group Serge Borensteina uzavřel v uplynulých dnech se Zdeňkem Bakalou smlouvu o prodeji bývalých průmyslových objektů, známých jako Karlínská hala a Šípkárna.

Jde o prodej nejvýznamnějších historických průmyslových objektů k Karlíně v Praze 8. Jednání za Karlín Group vedl Serge Borenstein a Bessel Kok jménem Zdeňka Bakaly. Společnost Karlín Group bude s Zdeňkem Bakalou spolupracovat na rekonstrukci těchto objektů, jako manager projektu a využije tak své rozsáhlé zkušenosti s rozvojem oblasti Karlína. Realizace plánované přestavby by měla být zahájena co nejdříve a výsledkem by mělo být 17 tisíc metrů čtverečních administrativních ploch, včetně konferenčních prostor.

Revitalizované průmyslové haly by se měly v budoucnu stát sídlem mimo jiné vydavatelství Economia a Luxury Brand Management Group. Architektonická přeměna hal bude svěřena ateliéru architekta Ricardo Bofillla. Bofill již v Karlíně společně s Karlín Group realizoval celou řadu úspěšných projektů. „Bude nám potěšením spolupracovat na tak zajímavém a náročném projektu“, říká Serge Borenstein.

Rekonstrukce Karlínských hal propojí celkovou revitalizaci bloku mezi ulicemi Thámova, Pernerova a Šaldova, realizovanou společností Karlín Group a vytvoří paralelu nového administrativního complexu Corso Karlín, Corso IIA a B, vše v bezprostřední blízkosti stanice metra. Dokončení rekonstrukce Karlínské Haly a Šípkárny je plánováno v polovině roku 2012.