Kdo nikdy neskočil, jako by nežil

Lucie Křížková, bývalá miss, modelka a studentka, o obyčejných radostech, které jí dodávají energii.

Lucie Křížková se stala českou miss v roce 2003 ještě s dívčím jménem Váchová. K Plzni ji nepojí pouze manželství s jachtařem Davidem Křížkem, ale i studium. Je také patronkou plzeňského sdružení Dobrý skutek.

Manžel a rodina

K tomu není třeba nic dodávat. Mám skvělé rodiče, brášku, prarodiče, tchána, tchyni, vzdálenější příbuzné… a manžela Davida. S ním je radost žít. Rodina je pro mne nejdůležitější věcí na světě. A doufám, že se nám brzy rozroste.

Meloun a ovocné knedlíky

I když na to nevypadám, ráda jím. Zbožňuji babiččiny ovocné knedlíky, houbovou omáčku a v restauracích vyhledávám italskou kuchyni. A má závislost? Meloun. V létě ho spořádám několik kilo denně.

Dobrý skutek

Díky soutěži miss mám šanci účelněji pomáhat v charitativní oblasti. Stala jsem se patronkou plzeňského sdružení Dobrý skutek, které finančně pomáhá klientům, již kvůli nějakému handicapu nemohou žít plnohodnotným životem. V tomto sdružení nepřijde jediná koruna nazmar, což je pro mě prioritou.

Cestování

Ráda cestuji do nových zemí. Svět je krásný a je škoda, že ho málokdo stihne procestovat celý. Nejvíce mě doposud uchvátila Brazílie, Karibik a Havajské ostrovy. Po dokončení studia bych si ráda splnila jeden ze svých snů a podívala se na Nový Zéland.

Studium

Letos v červnu jsem ukončila bakalářské studium politologie na FF ZČU a před sebou mám ještě pátý ročník práv na stejné univerzitě. Ať si naše škola vysloužila v očích veřejnosti jakkoli špatnou pověst, já jsem zde s úrovní studia velmi spokojená. Na konci jednotlivých semestrů si často sáhnu na dnosil, úspěšné zvládnutí zkoušek mě ale naplňuje radostným pocitem.

Volný pád

Nedávno jsem poprvé v životě vyzkoušela tandemový seskok a byla jsem nesmírně nadšená. Téměř minutu dlouhý volný pád byl neskutečným zážitkem. Rozhodně jsem neskákala naposledy. Příště s sebou na letiště u Příbrami vezmu i manžela, protože kdo v životě neskočil, jako by nežil. Stojí to za to. Thajské masáže Další moje velká slast. Taková masáž celého těla aromatickými oleji vás maximálně uvolní, odstraní únavu a bolest. S manželem si dopřáváme masáže pro dva. Pro mě je to nejkrásnější způsob relaxování.