Když hokej, tak s pivem!

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Petr Topic, Sedmicka

Hala je vyprodaná, ale zápasy si vychutnáte ve fan zóně, hospodách i luxusním hotelu… s pivem. Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě začalo svůj druhý týden, velká řada zápasů je vyprodaná a tak fanoušci chodí na hokej do hospod, fan zóny před halami, nově otevřených restaurací v jejich okolí a třeba i do pětihvězdičkového pražského hotelu. Tam všude jsou „fanoušci vítáni“.

Dejte si hokejový nebo mistrovský ležák

Pivovar Krušovice jako partner mistrovství cílí na sportovní fanoušky a pivní fajnšmekry – kteří se scházejí v restauracích s velkoplošnými obrazovkami – speciálním hokejovým SAAZ LATE ležákem. Dvanáctistupňový ležák je pouze z jedné odrůdy žateckého pozdního chmele SAAZ LATE a zvláštnost tohoto za studena chmeleného sezónního piva je ve výraznější chmelové chuti a vůni. Získává ji díky použití studeného chmelení. Chmel se přidává jak ve varně, tak později do ležáckých tanků.

„Většina chmelových silic, tedy látek odpovědných za chmelové aroma, vytěká během vaření mladiny a do hotového piva se pak dostává pouze jejich stopové množství. U běžných piv je proto chmelové aroma velmi slabé, až nerozeznatelné. Při studeném chmelení se během ležení aromatické látky z chmele dále uvolňují, čímž se v hotovém pivu docílí výrazné chmelové vůně,“ vysvětluje sládek Michal Havrda.

Příjemně hořké pivo není překvapivě na čepu ve FAN zóně před O2 arénou (tam se čepuje krušovická desítka), ale ve „vybraných restauracích a hospodách“ koncernu Heineken. V samotné aréně se od jejího otevření čepuje desítka Staropramen. Tankové pivo zavážíme během finálových bojů mistrovstvi dvakrát denně. Je pak na místě vždy ve správnou dobu. Například prodej piva během jednoho zápasu mistrovství lze přirovnat k prodeji piva velké hospody za měsíc,“ říká Milan Loskot, manažer technického servisu pivovaru.

Staropramen uvařil i speciální ležák nazývaný jako „extra chmelený ležák“ určený pro podporu začínající pivovarské sezóny, aby lidé měli důvod, proč přijít na letní pivní zahrádku. Někteří hostinští, třeba Potrefená husa, však hosty lákají na „mistrovský“ ležák. „Nejde o oficiální název, je to iniciativa majitelů podniků“, říká manažer komunikace Staropramenu Pavel Barvík.

Nauč svět Ostravar, dej si Šnyt

Na termín mistrovství reagovaly i pivovary Lobkowicz, které právě otevřely první tři restaurace svého nového konceptu Šnyt. Není asi náhodou, že jedna z nich je dva bloky od O2 arény…Designové restaurace využívají širokého portfolia piv vařených ve svých sedmi pivovarech a i hokejové fanoušky zvou na svou „Cestu pivních znalců“ za speciálními pivy.
Hokej u Matuškova piva v luxusu hotelu Augustine

Vychutnat si hokejové mistrovství lze i v top pražském hotelu Augustine na Malé Straně. V místech, kde se kdysi ve sklepní pivnici U Tomáše čepovalo černé pivo, je stále pivnice jako jedno ze středisek hotelu. V jeho místech po celou dobu mistrovství funguje tzv. Ice Hockey Lounge s velkými TV plátny, zdejší vybranou krmí a černým uvařeným pro hotel známým minipivovarem pana Matušky. Tady se hokej nesleduje v tartasu fanoušků, ale v decentním klidném prostředí anglického klubu.

Každému, co jeho jest…Kam vyrážíte vy?