Kolik sociálních sítí zvládnete aneb Kde být, či nebýt

Když vás o přátelství na Facebooku požádá vaše babička, je na čase posunout se zase o dům dál. Někam, kde na vás nebudou dotírat korporace, a kde vaše fotky z bujaré oslavy nebude komentovat šéf. Zkoušení nových neotřelých sociálních sítí však může nabrat až rysy mánie a věřte, že je všechny stejně nestihnete obhospodařovat. Kde se tedy opravdu vyplatí být?

Twitter, LinkedIn a Yelp – jasná volba

Když už být na internetu, tak pořádně. Vypněte na chvíli Facebook a budujte kult osobnosti pro změnu na Twitteru. V krátkých „tweetech“ do 140 znaků, které se tematicky rozčleňují podle hashtagů # a kde na tweety ostatních reagujete znakem @, se pokusíte zaujmout potenciální čtenáře, aby se z nich stali vaši „followers“. Sami přitom můžete sledovat zprávy od vašich oblíbených osobností. Napoprvé vás Twitter možná neosloví, ale časem zjistíte, že v jeho jednoduchosti je krása.

Pro chronické stěžovatele nebo naopak chvalitele je šitá na míru sociální síť Yelp. Můžete zde přidávat recenze a hodnotit vše od restaurací až po psího holiče. Za první recenzi nebo objevení nového podniku dostáváte body, od ostatních uživatelů vám chodí komplimenty a komunitní manažerka Yelpu organizuje pravidelné party.

Stache Passions, My Free Implants – lepší odolat

Své připojení k internetu můžete využít i vpravdě bizarně. Nejpodivnějším sociálním sítím kraluje StachePassions.com, kde se lidé z celého světa chlubí se svými prapodivnými kníry. Pokud vám některý knír padne do oka, sjednejte si rande. Bavil vás Movember? Jděte do toho!

Sháníte-li sponzora pro plastickou operaci prsou, určitě zamiřte na crowdfundingovou sociální síť My Free Implants. Máte jiný projekt, který si zaslouží dotaci? Zkuste raději Kickstarter. Milovníci divných sociálních sítí se bohužel musí naučit anglicky.

Přijdou vám všechny tyto sociální sítě stupidní? Tak zapomeňte na vše výše řečené a jděte rovnou na intellectconnect.com, kde se sdružují nadprůměrně inteligentní jedinci toužící si vyměnit poznatky z podvečerního řešení rovnic.