Anketa Žebřík 2011: Nejvíc sošek získal Tomáš Klus, speciální ocenění patří Tata Bojs

Tomáš Klus

Tomáš Klus Zdroj: Profimedia.cz

Ve vzácně vyrovnané výsledkové listině jubilejního 20. ročníku ankety Žebřík 2011, který se vyhlašoval 16. března v plzeňském Parkhotelu, nejvíce září Tomáš Klus, Mandrage, NiceLand, Tata Bojs či Anna K.

Tato zpěvačka tentokrát mírně předčila dosud suverénní Anetu Langerovou, která ovšem navíc převzala z rukou organizátorů speciální cenu pro Nadaci Světluška.

Velký důvod ke spokojenosti mají Nightwork: patří jim prestižní titul Skupina roku a jejich frontman Vojta Dyk je nejlepší mezi zpěváky.

Mezi oceněnými jsou také Ben Cristovao, Imodium, Kofe-In, Lucie Bílá či festivaly České hrady a Rock for people. Objevem roku se stali karlovarští Goodfellas, nejlepším filmem je dle mínění fanoušků Alois Nebel.

Bronzových sošek z dílny mistra Václava Česáka bylo rozdáno celkem 27 v devíti kategoriích. Hlavní ocenění od iREPORTu převzali Tata Bojs, kteří následně odehráli unikátní „best of“ vystoupení doprovázené velkolepou vizuální show. Koncertně se předvedli také Charlie Straight, Navigators, Tomáš Klus a Mandrage.

„Jsem překvapen, kolik kapel a interpretů se podělilo o ceny, čekal jsem jednoznačnější výsledky. Podle předpokladů se do konečného pořadí promítá i aktivita a loajalita fanouškovských komunit na sociálních sítích, ale celkově považuji výsledky za relevantní a odpovídající stavu naší scény,“ komentuje výsledky Jarda Hudec za pořádající iREPORT.

Na šestihodinové show ve vyprodaném Parkhotelu byl také odstartován 2. ročník talentové soutěže Český YouTube fest. Podpora mladých talentů byla vůbec jedním z důležitých témat slavnostního ceremoniálu - např. nadějné konzervatoristce Barboře Haasové byla předána finanční dotace na studijní pobyt v zahraničí.

Na slavnostní večer, který opět skvěle moderovali Tomáš Hanák a Klára Vytisková, navázala after party s hvězdami Žebříku, která probíhala až do ranních hodin.