Kino Pilotů zve na premiéru filmu The Principal režiséra Kirila Todorova

The Principal

The Principal Zdroj: The Principal

Pokud milujete krátké filmy, určitě byste si neměli nechat ujít premiéru nejnovějšího snímku The Principal, natočeného v česko-bulharské koprodukci, která se koná 8. února v pražském Kině Pilotů. Černá komedie bulharského režiséra a scénáristy Kirila Todorova a producenta Tomáše Pokorného nám přináší poselství, které by podepsal asi každý: „Nežijte svůj život podle zaběhnutých pravidel, která někdo někdy někde napsal. Žijte podle sebe! YOLO (you only live once).

Osvěžující snímek, ve kterém se v hlavních rolích představí američtí herci Nathan Davies a Jared Doreck, pojali tvůrci jako černou komedii, která se brilantně vysmívá zaběhnutým a naivním představám o peklu a hříchu jako takovém. Hlavní myšlenkou filmu je připomenout, že i sebemenší skutek může být v určitých souvislostech považován za hřích, aniž by vás to předtím, než se ocitnete u šéfa očistce, napadlo. Pokud se těšíte na důvtipnou komedii s přesvědčivými hereckými výkonya výmluvnou kamerou, o kterou se postaral Mikael Stefanov, tak rozhodně nebudete litovat.

V hlavní roli ďábel a tak trochu absurdní drama světa, který neexistuje

A jak vlastně vznikl originální námět tohoto třináctiminutového nízkorozpočtového kraťasu, který byl natočen za pouhé dva dny, a na kterém spolupracoval tým pouhých patnácti lidí? Na sociální síti Reddit.comrežisér narazil na větu z jeho oblíbeného filmu Obvyklí podezřelí: „The best trick you ever pulled, was convincing the world you never existed.“ A tak se zrodila myšlenka natočit konečně snímek s antihrdinou, tedy s ďáblem v hlavní roli.

Režisér Kiril Todorov na sebe již dříve upozornil úspěšnými snímky jako například The Patient (2015), který byl vybrán na několik mezinárodních festivalů a získal cenu za druhé místo pro hraný film na VIII. Mezinárodním festivalu mládeže Slavic Youth: Dreams and Hopes v Moskvě a Rusku. Hned vdalším roce uvedl svůj třetí krátký film The Medaillon, který získal ocenění Nejlepší scénář pro krátký film na festivalu divadla a filmového umění Nevena Kokanova. Jeho zatím poslední nezávislý film Annie's Birthday je taktéž ověnčen několika oceněními a nominacemi. Kromě scenáristické a režisérské činnosti působíTodorovjako VFX artist a 2D compositor ve studiu UPP v Praze a díky tomu mohl pracovat na filmech jako Wonder Woman, Allied, London has Fallen, Criminal a dalších.

Natáčení očekávaného snímku „The Principal“ podpořily UPP VFX and Post Production House a Barrandov Studio Fundus.

The Principal

Česká republika, Bulharsko2018

Černá komedie

Režie, scénář, hudba: Kiril Todorov

Střih, produkce: Tomáš Pokorný

Kamera: Mikael Stefanov

Hrají: Nathan Davies, Jared Doreck - „Majestic Jesters“