Učitelka Jana Hřebejka zamíří do amerických kin

Učitelka

Učitelka Zdroj: a-company

Jan Hřebejk získal cenu za režii psychlogického dramatu Líbánky
Do pražského Lucerna Music Baru si výsledky prezidentské volby přišel vyslechnout také filmový režisér Jan Hřebejk.
Rozčarování neskrýval ani jeden ze Schwarzenbergových příznivců, filmový režisér Jan Hřebejk.
Jan Hřebejk
5
Fotogalerie

Velkého úspěchu se dočkal snímek Učitelka, který vzešel ze spolupráce režiséra Jana Hřebejka a Petra Jarchovského. Podle magazínu Variety bude snímek v příštím roce uveden v amerických kinech. Slovensko-české dobové drama bylo prodáno celkem do 50 zemí. 

 

„Newyorský distributor Film Movement chystá uvést snímek do amerických kin na jaře roku 2017, poté jej budou moci zhlédnout diváci v internetové distribuci a na domácích nosičích,“ uvedl Patrick Frater z Variety. Magazín zároveň připomíná, že snímek měl světovou premiéru v Karlových Varech a tento týden je uváděn na festivalu v Tokiu.

Film Movement je nezávislý distributor, který na americkém trhu funguje od roku 2002. Od té doby do kin přivedl 250 titulů, soustředí se především na dokumenty, nezávislé nebo zahraniční snímky.

Učitelka je velmi oblíbená u zahraničních distributorů. Kromě Česka a Slovenska, kde snímek dohromady vidělo přes 100 tisíc diváků, by se snímek měl objevit v 50 teritoriích včetně řady evropských zemí, Austrálie, Nového Zélandu nebo Taiwanu a Hongkongu. Podařilo se to díky spojení s prodejní agenturou LevelK.