LG Optimus Q2: první dvoujádro s QWERTY

LG Optimus Q2

LG Optimus Q2

Původně se měl jmenovat Optimus Note, ale když komunikátor podobného jména představil Samsung, rozhodli se Korejci pro změnu na poslední chvíli. Bude to LG Optimus Q2 a jde o první dvoujádrový mobil s QWERTY klávesnicí na světě.

Rozměry (a zejména tloušťka) novinky jsou vzhledem k vysouvací konstrukci a integrované klávesnici působivé: 123 × 65 × 12 mm. Hmotnost se zastavila na 147 gramech. Displej má úhlopříčku 4“, jedná se o IPS LCD o rozlišení 480 × 800 pixelů. Výrobce se chlubí vysokým kontrastem displeje a je velmi pravděpodobné, že se jedná o stejný (a velmi podobný) panel, který je integrovaný v modelu Optimus Black.

Klasickou kombinaci konektorů 3,5mm jack a microUSB doplňuje HDMI pro přenos obrazu třeba do televize. Na seznamu bezdrátových technologií nenajdete jediný kompromis, je zde i nejmodernější verze Bluetooth 3.0. Integrace LTE modulu je prý otázkou přání konkrétního operátora. Novinka běží Androidu ve verzi 2.3.4, „motorem“ je dvoujádrový čip Nvidia Tegra 2 s taktem 1,2 GHz. Hlavní fotoaparát má rozlišení 5 MPx, přisvětlovací LED i autofokus.

S prodejem LG Optimus Q2 se začne v domovské Koreji, odkud se bude šířit dále do světa. Startovní cenu odhadujeme na 11 000 korun.