Modernizované OC Futurum v Hradci Králové zvětšilo plochu o 40 %

Obchodní centrum Futurum v Hradci Králové po rok trvající dostavbě a modernizaci v hodnotě 400 milionů korun zvětšilo svou obchodní plochu o 40 procent na 35 000 čtverečních metrů. Počet obchodů vzrostl z 68 na 110. Uvedl to generální ředitel developerské společnosti TK development Rostislav Novák. Veřejnosti se rozšířené Futurum otevřelo ve čtvrtek 10. května, všechny obchody má centrum pronajaté.

Rozšířením centrum podle Nováka čelí konkurenci, která se v Hradci chystá postavit dvě velká centra. Německá ECE chystá u fotbalového stadionu v Malšovicích stavbu centra Arkády se 130 obchody. Slovenská HB Reavis Group pak chce na místě bývalého autobusového nádraží postavit nákupní galerii Aupark s téměř 170 obchody. Oba projekty investoři připravují již několik let, ale s vlastní stavbou ještě nezačali.

Nové obchody centra Futurum vyrostly na střeše komplexu na místě bývalého parkoviště. Auta se přesunula do nových pětipodlažních garáží, celkový počet parkovacích míst činí 1350. Futurum, jehož součástí je hypermarket Tesco a multikino Cinestar, otevřelo v roce 2000. Za rok centrum navštíví kolem šesti milionů lidí. Developerem rozšíření a zároveň spoluvlastníkem centra je společnost TK development. Centrum spravuje společnost CBRE Property Management.