Nový český hit? Hra Kingdom Come je u mnoha obchodníků vyprodaná

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance Zdroj: Warhorse

Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance
4
Fotogalerie

Nová česká hra Kingdom Come: Deliverance je u mnoha tuzemských obchodníků vyprodaná. Zájemci si musí počkat na novou dodávku do příštího týdne. Vyplývá to z informací firem. Jednu z nejnákladnějších českých počítačových her uvedlo studio Warhorse na trh dnes. Již před uvedením si ji objednaly desítky tisíc zájemců.

Internetový obchod Xzone hlásil vyprodání skladových zásob již v 06:00 ráno. "Nové objednávky spadají pod druhou várku hry, která bude zhruba za týden okolo 20. února," uvedl na svých stránkách. Hru na skladě nemá ani CZC.cz, který uvádí termín dodání po 23. únoru. Na portálu Steam.cz se hra stala nejprodávanějším titulem.

Podle mluvčí Alza.cz Patricie Šedivé je zájem fanoušků obrovský. "Klidně bychom ho mohli srovnat s populárními hrami FIFA 18 nebo Assassin's Creed Origins, které vloni patřily na Alze k nejprodávanějším herním titulům," řekla Šedivá. Nejprodávanější je verze pro PC. Obchod, který dnes od 18:00 ve své pražské prodejně v Holešovicích chystá křest hry za účasti vývojáře Daniela Vávry, má hry stále na skladě.

Warhorse chystalo novou RPG hru ze středověkých českých zemí několik let. Celkové náklady na vývoj se podle tvůrců pohybovaly v řádu stovek milionů korun, což z titulu dělá jednu z nejdražších českých her. Zhruba 1,1 milionu liber tvůrci získali od fanoušků prostřednictvím crowdfundingu, část poskytl většinový vlastník Warhorse Zdeněk Bakala.

Recenzi na hru čtěte zde >>>

Vývoj videoher v ČR podle odhadů vygeneruje roční obrat kolem 2,5 miliardy korun. V roce 2016 tuzemští vývojáři vydali více než 30 titulů a v zemi funguje až přes 50 vývojářských týmů. V roce 2016 vzrostly tržby herního průmyslu celosvětově o 8,5 procenta na 99,6 miliardy dolarů. V Evropě rostl o 7,3 procenta. Oproti tomu filmový průmysl rostl v roce 2016 pouze o jedno procento a na vstupném do kin utržil celosvětově 38,6 miliardy dolarů.

Podívejte se na trailer ke hře Kingdom Come: Deliverance

Video placeholde
Kingdom Come: Deliverance - Startovní trailer • Doupě.cz