Pětidveřová miniškoda Citigo se světu ukáže v březnu

první obrázek pětidveřové Škody Citigo

první obrázek pětidveřové Škody Citigo Zdroj: Skoda Auto

Škoda Citigo
Třídveřový model Škody Citigo se v Česku prodává za cenu od 179 900 korun.
Škoda Citigo
interiér Škody Citigo
Nejmenší škodovka pojmenovaná Citigo, která se vyrábí Bratislavě.
6
Fotogalerie
(FOTOGALERIE) Citigo, nejmenší model automobilky Škoda, se v pětidveřové verzi světu poprvé ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě. V Evropě se automobil začne postupně prodávat spolu s třídveřovou verzí od poloviny května. Škoda Citigo je zároveň prvním modelem, který na kapotě ponese nové logo značky.

Mladoboleslavská automobilka vstoupila do segmentu minivozů na konci loňského roku třídveřovou verzí modelu Citigo. Z něj se za necelé tři měsíce stal čtvrtý nejprodávanější minivůz roku 2011.

Malý vůz má přispět tak k plnění cílů růstové strategie automobilky, v jejímž rámci chce Škoda do roku 2018 zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. S 879 200 prodanými vozy za loňský rok přitom česká značka vytvořila další prodejní rekord své historie.

Podle statistiky Svazu dovozců automobilů (SDA) zaznamenala Škoda Citigo v obchodní třídě mini v říjnu 44 registrací, v listopadu 146 a v prosinci 219. Na začátku ledna bylo zákazníkům dodáno už více než 500 těchto vozů.

Minulý týden Škoda začala na domácím trhu nabízet třídveřovou verzi v základní výbavě za 179 900 korun. Dosud prodávala jen lépe vybavené modely od 194 900 korun.

Pohonnou jednotkou modelu Citigo je tříválcový benzinový motor o objemu jednoho litru ve dvou výkonových variantách - 44 kW/60 k a 55 kW/75 k. V úsporném provedení Green tec je průměrná kombinovaná spotřeba modelu Citigo s motorem 1,0 MPI/44 kW pouze 4,1 l/100 km s emisemi CO2 na úrovni jen 96 g/km.

Citigo se spolu se sesterskými vozy VW up! a Seat Mii vyrábí v Bratislavě.