Pivní skaut: minipivovaru HoppyDog začíná být vítkovická garáž malá

Video placeholde
Pivní skaut navštívil ostravský Hoppy Dog
Pivní skaut navštívil ostravský Hoppy Dog
Pivní skaut navštívil ostravský Hoppy Dog
3
Fotogalerie

Pivovar HoppyDog patří k malým, ale o to progresivnějším značkám, které se snaží oslovit milovníky moderních pivních stylů. V současné době provozuje pivní bar Psí kusy v centru Ostravy a k prodeji svých produktů využívá rostoucí síť pivoték.

Do vítkovické garáže, ve které má veškerou technologii, se pivovar sotva vejde. „Když nám dodali nové CK tanky, vyšlo to na centimetry,“ svěřuje se majitel Luboš Petr. Jeho bratr Martin je tu sládkem a právě se otáčí na varně. Pivovar se původně specializoval výhradně na svrchně kvašená piva a do teď v jeho portfoliu stabilně naleznete jeden American Pale Ale a jeden India Pale Ale, tedy piva, která uspokojí milovníky aromatických, citrusových chmelů a výrazné hořkosti. Však také motto pivovaru zní Be hoppy!

„Letos jsme zařadili do našeho portfolia už i ležáky,“ říká Martin. HoppyDog je sice stále na startu, ale kvalitou svých piv nechce dělat ostudu slavnějším zahraničním značkám, které si do názvu také vetkly psa: skotskému Brewdogu či americkému Flying Dogu. „Psa tu ale nemáme, jenom pivovarského kocoura,“ usmívá se Luboš.