Pohon čtyř kol zvýší cenu Octavie o 205 tisíc

Předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland pózuje u vozu Škoda Octavia

Předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland pózuje u vozu Škoda Octavia Zdroj: ctk

Nová Škoda Octavia Combi v provedení 4x4 bude stát 569 900 korun. To je o 205 tisíc korun více, než je základní cena vozu. Na brněnském autosalonu cenu oznámil ředitel Škody pro ČR Petr Pečenka. Čtyřkolka bude mít v základní verzi druhý výbavový stupeň a motor 1,6 TDI.

V Brně dnes měla národní výstavní premiéru nová Octavia Combi třetí generace. K prvním zákazníkům v tuzemsku by se měla dostat na začátku května.

Kvůli náběhu výroby nové Octavie zaznamenala Škodav prvních dvou měsících pokles prodeje na českém trhu o desetinu na zhruba 8000 aut. „Očekáváme, že jakmile bude pro Českou republiku k dispozici plný modelový sortiment a objem výroby nové generace modelu Octavia, na českém trhu si dále polepšíme,“ uvedl Pečenka. Od začátku roku firma zvýšila tržní podíl o jeden procentní bod na 35,1 procenta.

Inovovaná Škoda OctaviaInovovaná Škoda Octavia

Rok 2013 je pro společnost ve znamení modelové ofenzívy. Automobilka uvede osm nových nebo přepracovaných vozů. Do roku 2015 pak chce česká obměnit celou svou modelovou paletu a rozšířit ji i do dalších segmentů.