Šestnáct východů slunce za jediný den. Vesmírný hotel láká turisty na životní zážitky

Aurora Hotel

Aurora Hotel Zdroj: profimedia.cz

Aurora Hotel
Aurora Hotel
Aurora Hotel
Aurora Hotel
Aurora Hotel
9
Fotogalerie

Plánovaný hotel Aurora se chystá vstoupit do historie cestovního ruchu. Má se stát prvním hotelem vybudovaným mimo planetu Zemi, vznikne na její oběžné dráze. Za jeho vybudováním stojí americká společnost Orion Span, která by první hosty chtěla přivítat v roce 2021.

Na dvanáctidenní pobyt si budou muset případní hosté připravit devět a půl milionu dolarů za jednu osobu. Společnost Orion Span už nyní vybírá zálohu 80 tisíc dolarů a věří, že prvních několik hostů by hotel mohl přivítat už za tři roky. 

Zařízení nabídne prostor pro čtyři osoby plus dva členy posádky. Pro hosty bude k dispozici kajuta o velikosti zhruba 42 metrů čtverečních. "Jedním ze smyslů stanice Aurora, je ukázat a zprostředkovat hostům život astronautů," řekl generální ředitel společnosti Orion Span Frank Bunger. "Díky nejrychlejšímu bezdrátovému připojení k internetu v hotelu Aurora budou mít hosté možnost okamžitě sdílet své zkušenosti s přáteli a rodinou na Zemi," dodal. 

Společnost podle něj v současné době jedná o spolupráci s několika investory, mezi nimi nechybí SpaceX či Blue Origin. Každý návštěvník hotelu ovšem bude muset podstoupit zdravotní prohlídku a tři měsíce tréninku. Pro zajímavost: astronauté NASA musí normálně podstoupit roční trénink. 

Hotel Aurora mimo jiné dokončí oběh Země každých devadesát minut. Pokud budou hosté milovníky východu slunce, dočkají se ho zhruba 16krát za 24 hodin, uvádí CNN.