Útokem na Klause se lidé se na internetu baví

Kdyby měl Václav Klaus schopnosti hrdiny Nea z filmové trilogie Matrix, ochranku by nepotřeboval.

Kdyby měl Václav Klaus schopnosti hrdiny Nea z filmové trilogie Matrix, ochranku by nepotřeboval. Zdroj: Ateo.cz

Dvě mouchy jednou ranou, tak lze popsat předělávku plakátu ministra ODS Alexandra Vondry.
Klaus by evidentně potřeboval lepší bodyguardy. Na to odkazuje filmový plakát z filmu Osobní strážce.
Podle internetových vtipálků nalezla policie v bytě útočníka doslova děsivý arsenál plastových zbraní.
Není atentát, jako atentát. Václav Klaus se v jedné z fotomontáží ocitl ve voze J.F. Kennedyho jen těsně před atentátem na amerického prezidenta.
Profesionální atentátníci i tajní agenti využívají jako munici známé cucavé kuličky Antiperle.
7
Fotogalerie
Čechům není nic svaté. A protože již samotný nápad útočit na prezidenta plastovou hračkou je přinejmenším úsměvný, nelze se divit tomu, že se i tentokrát k atentátu na prezidenta vyjádřili mnozí recesisté na internetu.

Hlavními protagonisty fotomontáží a internetových vtípků se kromě prezidenta Václava Klause staly také antiperle a plastové hračky. Klause vyobrazují jako protagonistu filmů nebo jej stylizují do role J.F. Kennedyho.

V pátek přiložil muž prezidentu Václavu Klausovi k boku plastovou pistoli a několikrát zmáčkl spoušť při otvírání mostu v Chrastavě na Liberecku. Klause nezranil, policie podezřelého muže zadržela a odvezla. Kvůli selhání ochranky již odstoupil z funkce šéf útvaru pro ochranu prezidenta Jiří Sklenka. Jako důvod uvedl, že cítí osobní odpovědnost za své podřízené, kteří selhali při pátečním incidentu.

Mladý muž, který na prezidenta střílel z pistole na airsoft, byl obviněn z výtržnictví a po výslechu propuštěn na svobodu. Hrozí mu dva roky odnětí svobody. Incident vyšetřují kriminalisté z libereckého policejního ředitelství.