V Avion Shopping Parku další obchody

Počet obchodů v ostravském Avion Shopping Parku brzy stoupne na dvojnásobek. Blíží se rozšíření zdejší nákupní galerie o 20 500 m2 obchodní plochy, kde přibude 68 nových obchodů. Nové obchody se otevřou na jaře.

S celkovou prodejní plochou 84 500 m2 a 145 prodejnami bude Avion Shopping Park nadále nejnavštěvovanějším nákupním centrem v moravskoslezském regionu a mezi čtyřmi největšími v České republice. Už nyní dominuje také ve výběru elektroniky, protože prodejny Electro World a Datart nabízejí zboží na největší prodejní ploše v regionu. Současně zůstává Avion jediným nákupním centrem na Ostravsku s prodejnou nábytku. IKEA je zároveň v regionu nejvyhledávanějším obchodním domem v tomto segmentu. Ke stávajícím módním obchodům přibudou další renomované značky, jako Promod, Lindex, S'Oliver, Bushman, Budmil či JVP – Dům značkové módy. Dojde i k výraznému posílení nabídky obuvi: současné značky Baťa, Humanic a Deichmann doplní Geox, Mixer Shoes, Bianca nebo La Farfalla. Pro milovníky sportu bude otevřen největší obchod Sportissimo v Ostravě a také A3Sport a RockPoint. Největší ostravskou prodejnou s kočárky bude obchod značky Chicco. Prodejna s kosmetikou už nebude jedna (Mariounnaud), ale tři (nově Sephora a Douglas).

Součástí projektu je také rozšíření stávajících 2500 parkovacích míst vybudováním podzemního parkování o kapacitě 550 stání. Celková investice tohoto projektu se pohybuje v úrovni 1,5 miliardy korun. V roce 2006 navštívilo Avion 7,5 milionu návštěvníků. Nákupní galerie Avion Shopping Park Ostrava byla otevřena na podzim 2001.