V Třinci začala stavba nové víceúčelové haly za 700 milionů

Výstavba nové multifunkční WERK ARENY byla zahájena v Třinci. Celá stavba přijde na více než 700 milionů korun, přičemž na výdajích se budou podílet HC Oceláři Třinec. Další finanční prostředky pochází od komerčních zdrojů z řad partnerů klubu i dalších subjektů. Z evropských dotací regionálního operačního programu Moravskoslezsko půjde 126 milionů. První návštěvníky by měla hala přivítat v létě 2014, oznámili zástupci projektu.

Moderní sportovní stánek počítá se širokým využitím pro sportovní, kulturní a společenské akce v třineckém regionu. WERK ARENA bude novým sídlem extraligového týmu HC Oceláři Třinec, ale využití najde i pro halové sporty, freestyle motocross, koncerty či kongresy. „Prostřednictvím nové arény chceme poskytnout třineckému hokeji důstojné podmínky, ale nejenom jemu, protože to je víceúčelová stavba, bude sloužit i dalším sportům a samozřejmě rovněž kultuře,“ uvádí viceprezident HC Oceláři Třinec Jan Czudek.

Generálním dodavatelem multifunkční haly se na základě výběrového řízení stala stavebně-inženýrská společnost SYNER, která zahájila zemní práce. SYNER v minulosti postavil několik aquaparků, atletických hal, zimních stadionů, fotbalových hřišť i golfový resort. „Na WERK ARENĚ zúročíme všechny naše zkušenosti z předchozích víceúčelových hal. Tato stavba bude takovým třetím diamantem v náhrdelníku multifunkčních komplexů SYNER,“ říká výkonný ředitel stavební firmy Robert Špott. Na stavbě haly a okolního areálu se mají podílet i další místní společnosti, takže tato investice podpoří i zaměstnanost v tamním regionu.