Soutěž Kozel Mistr výčepní ovládly ženy. Zvítězila Anna Sladká z Bystřice nad Pernštejnem

Anna Sladká zvítězila v prvním ročníku Kozel Mistr výčepní

Anna Sladká zvítězila v prvním ročníku Kozel Mistr výčepní Zdroj: archiv e15

Anna Sladká zvítězila v prvním ročníku Kozel Mistr výčepní
Anna Sladká zvítězila v prvním ročníku Kozel Mistr výčepní
3
Fotogalerie

Ve finále soutěže Kozel Mistr výčepní se utkalo patnáct soutěžících, kteří vzešli ze tří regionálních kol a téměř šedesáti přihlášených výčepních. První titul v silné mužské konkurenci získala výčepní z Kozlovny v Bystřici nad Pernštejnem Anna Sladká.

 „Jsem ráda, že jsem ukázala, že i ženská za výčepem ví, co dělá a umí načepovat pivo,“ zhodnotila soutěž vítězka. Na druhém místě se umístil kolega ze stejné restaurace Jiří Štarha a třetí příčku obsadila další žena, Eliška Petříčková z restaurace Červený jelen v pražské Lidické ulici.

„Rozhodli jsme se pro pořádání této pro akce, abychom ocenili nejlepší výčepní hospod a restaurací, kde se čepuje velkopopovické pivo. A zároveň lidem ukázali  um a fortel tohoto řemesla,“ uvedl k akci Vojtěch Homolka, předseda poroty a vrchní obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, do jehož skupiny Velkopopovický pivovar patří.

Kozel Mistr výčepní je novou soutěží českých výčepních, kde  své znalosti a dovednosti poměřili především výčepní z Kozlovských restaurací ve čtyřech regionech - Českých Budějovicích, Jihlavě, Hradci Králové a Praze. Hlásit se ale mohli i výčepní ze zbytku republiky.