Ryanair ruší stovky letů. Ke stávce se připojí i němečtí piloti

Ryanair ruší dalších 250 pátečních letů kvůli stávce v Německu

Ryanair ruší dalších 250 pátečních letů kvůli stávce v Německu Zdroj: ČTK

Boeing 737 aerolinek Ryanair
Letadlo společnosti Ryanair přistává na pražském letišti
Boeing 737 aerolinek Ryanair
4
Fotogalerie

Do pátečních stávek v irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair se zapojí rovněž němečtí piloti. Oznámil to německý odborový svaz Vereinigung Cockpit. Ryanair následně uvedl, že kvůli stávce pilotů v Německu byl nucen zrušit dalších 250 pátečních letů.

Svaz Vereinigung Cockpit oznámil, že němečtí piloti Ryanairu zahájí v pátek ve 3:01 SELČ čtyřiadvacetihodinovou stávku. Na pátek již dříve ohlásili stávky také jejich kolegové v Irsku, Švédsku a Belgii. Kvůli těmto protestům musela firma zrušit 146 z více než 2400 letů plánovaných na pátek.

Celkově tak již Ryanair zrušil zhruba 400 pátečních letů, tedy téměř šestinu z plánovaného počtu. O vyhlášení páteční stávky navíc podle agentury Reuters uvažuje rovněž nizozemský svaz pilotů VNV.

Ryanair létá do desítek zemí, včetně České republiky. Loni v prosinci se firmě podařilo odvrátit rozsáhlé stávky, když se poprvé ve své historii rozhodla uznat odborové svazy. Od té doby ale nedokáže s řadou z nich uzavřít smlouvy o pracovních podmínkách.