Řízení letového provozu investuje desítky milionů do rekonstrukce budovy z druhé světové války

Hlavní budova Řízení letového provozu

Hlavní budova Řízení letového provozu Zdroj: Řízení letového provozu

Hlavní budova Řízení letového provozu
2
Fotogalerie

Státní podnik Řízení letového provozu rozšíří prostory pro svých tisíc zaměstnanců. Více než půl století starý objekt vzdálený jen dvě stě metrů od hlavní centrály ŘLP v Jenči u Prahy podnik dosud pronajímal, v budoucnu zde vzniknou nové kanceláře. Za rekonstrukci zchátralé budovy podnik zaplatí téměř 44 milionů bez DPH společnosti Hartex. Deníku E15 informaci potvrdil mluvčí ŘLP Richard Klíma.

„Jedná se o kompletní a první větší rekonstrukci objektu od jeho výstavby v období druhé světové války. Potrvá jeden rok a její součástí budou také veškeré instalace. Původně zde byly čtyři byty ve velice špatném technickém stavu, důvodem rekonstrukce je změna využití objektu,“ řekl Klíma s tím, že se všichni nájemníci již vystěhovali.

Objekt se nachází v areálu IATCC Praha, kam se podnik přestěhoval v roce 2007. Stavba areálu, v němž se vedle pracoviště řízení letového provozu nachází také technické a administrativní zázemí, stála v té době 1,2 miliardy korun. Dalších 2,3 miliardy si vyžádalo technické vybavení budovy vzdálené přibližně šest kilometrů od ruzyňského letiště.

Z posledních zveřejněných hospodářských výsledků firmy vyplývá, že státní podnik v roce 2017 zvýšil hrubý zisk o pět milionů na 484 milionů.