Travel Service ovládl představenstvo ČSA, zakládá koncern SmartWings Group

Airbus A330 ČSA

Airbus A330 ČSA Zdroj: ČSA

České aerolinie obměnily většinu svého představenstva. Po již oznámeném odchodu šéfa aerolinek Josefa Sinčáka a rezignaci člena představenstva Josefa Adama zvolila valná hromada do tříčlenného řídícího orgánu dva nové zástupce. V obou případech jde o manažery většinového vlastníka, společnosti Travel Service.

Novými členy představenstva ČSA se stali finanční ředitel Travel Service Petr Kudela a manažer pro pravidelnou leteckou přepravu Travel Service Radek Müller. Martin Štolba, dosavadní místopředseda představenstva ČSA, ve své funkci zůstává. Nového předsedu si tříčlenné vedení ČSA teprve zvolí na svém prvním zasedání.

Travel Service zároveň oznámil, že jeho představenstvo před několika dny schválilo vznik nového koncernu SmartWings Group, jehož součástí budou všechny firmy skupiny včetně ČSA.

„Jsme přesvědčeni, že jednotné řízení a koordinace členů koncernu povede k získání silnějšího postavení na trhu letecké přepravy,“ uvedl Jiří Šimáně, předseda představenstva Travel Service.

V rámci letecké přepravy bude koncern využívat obchodních značek Smartwings a ČSA. Naopak jméno Travel Service koncern postupně přestane používat. „V rámci naplnění koncernové strategie Travel Service Group současně zahájila proces směřující ke změně obchodního názvu společnosti a na všech trzích, kde působí, bude používat místo obchodního názvu Travel Service obchodní jméno Smartwings,“ uvádí společnost v tiskové zprávě.

Travel Service ovládl České aerolinie letos v únoru, když koupil 64 procent akcií od Korean Air a státní firmy Prisko. Stal se tak vlastníkem 97,7 procenta akcií v národním leteckém dopravci.