Itálie je u Čechů stále druhá nejoblíbenější

Itálie

Itálie

V minulém roce si Češi pro své dovolené nejraději vybírali Chorvatsko, poté Itálii a třetí nejoblíbenější destinací bylo Slovensko (zdroj: ČSÚ). Všechny tři státy jsou snadno dostupné autem a Itálie s Chorvatskem navíc bodují vyžitím u moře. Itálie, i přesto že zůstává druhá, je specifická celoročním turistickým ruchem. V létě turisté jezdí za mořem a památkami, v zimě lyžovat.

Slunná Itálie patří mezi nejoblíbenější turistické destinace právem. S přicházejícím létem vábí řadou letovisek na pobřeží Jaderského a Středozemního moře, krásnou přírodou, historickými městy a v neposlední řadě výbornou gastronomií. Čeští turisté sem často míří vlastním autem, jelikož cesta je díky kvalitním dálnicím poměrně rychlá a pohodlná. Severní oblasti Itálie navíc nabízejí pláže, které jsou z České republiky nejblíže.

Nejvyhledávanější italské lokality

Italské moře je pro Čechy bezpochyby velkým lákadlem, ale neméně zajímavá jsou pro ně i historická města. Oblíbenou poznávací destinací je rozhodně hlavní město ŘímFlorencii, Pisu s její známou Šikmou věží, přístavní město Neapol, Bolognu s nejstarší evropskou univerzitou, město módy Miláno nebo kouzelné Benátky.

ItálieItálie

Opomenout nelze ani letoviska jakými jsou San Gimignano, Bibione, Rimini nebo Lago di Garda, nejznámější italské jezero. To je spolu s rozmanitou krajinou v jeho okolí předurčeno k široké škále volnočasových aktivit. Vedle vodních sportů je destinace vyhledávaná pro pěší turistiku a cyklovyjížďky. Na jihozápadním břehu jezera Lago di Garda se jako dvojčata rozkládají městečka Toscolano a Maderno, rozdělená řekou na dvě centra. Maderno se svými starobylými vilami, úzkými uličkami a svěžími parky obepíná břehy půlkruhového zálivu, zatímco Toscolano proslulo zejména svými knihtiskařskými závody a papírnami s pradávnou tradicí. V tomto místě se také setkávají strmá pobřežní skaliska, což zdejší krajině dodává specifický dynamický ráz.

Kouzlo vilového bydlení u jezera Lago di Garda nabízí řada cestovních kanceláří. Najdete ho i u společnosti Tchibo, která, kromě kávy a spotřebního zboží, zprostředkovává i zájezdy a pobyty, a to přes svého partnera pro cestovní ruch, renomovanou mezinárodní cestovní kancelář Eurotours, prostřednictvím e-shopu www.tchibo.cz, v záložce Cestování s bazénem a blyštivou hladinou jezera na dosah, s polopenzí a lahví místního vína lze koupit od 4199 Kč. Milovníci středomořského stylu mohou jen stěží najít krásnější zákoutí k pobytu než právě toto.