Musk snižuje mzdy, šéf Twitteru dobrovolně zchudne a ropa zdražuje

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Smíšené akcie

Futures na akcie z indexu S&P 500 značí jejich mírný, zhruba půlprocentní růst. Japonský index Topix posílil o 1,1 procenta, zatímco Shanghai Composite umazal 0,3 procenta.

Musk osekává náklady

Automobilka Tesla kvůli dopadům pandemie sníží výplaty svým zaměstnancům. Klesnou o třicet procent s tím, že škrty mají trvat minimálně do poloviny letošního roku. Firma musela utlumit výrobu ve Spojených státech.

Ropa zdražuje

Po propadu z předchozích dvou dnů opět rostou ceny „černého zlata“. Kontrakty na cenu americké lehké ropy WTI zdražily o šest procent na více než 25 dolarů za barel. Severomořský Brent přidal 3,3 procenta na 32,9 dolaru za barel.

Šéf Twitteru zchudne

Jack Dorsey, zakladatel Twitteru, prodá svůj podíl ve fintechové službě Square, který má hodnotu miliardy dolarů.

Peníze chce podle svých slov věnovat iniciativám na zvládání dopadů pandemie koronviru. Miliarda dolarů představuje zhruba třetinu z podnikatelova celkového jmění.

Udrží se bitcoin na nové metě?

Dlouho měla nejrozšířenější kryptoměna problém dostat se nad hranici sedmi tisíc dolarů. Aktuálně se ale nad ní drží už třetím dnem i přes to, že v noci kurz bitcoinu mírně klesl a sestoupil na 7080 dolarů. Během středeční osmé hodiny ranní však už jeden bitcoin stál 7350 dolarů.