Byznys desetibojaře Změlíka se hroutí. Jeho podíl může propadnout skupině PPF

Podnikatel a bývalý vrcholový sportovec Robert Změlík.

Podnikatel a bývalý vrcholový sportovec Robert Změlík. Zdroj: Profimedia

Krajský soud v Praze poslal v srpnu do konkurzu firmu Netwomark Roberta Změlíka, která se už v květnu pod tehdejším jménem Starlife ocitla v insolvenci. Byznysmen poté Starlife přejmenoval na Netwomark, ale věřitelů se nezbavil. S firmou přitom už od července nesmí nakládat, stoprocentní podíl ve Starlife zablokoval exekutor. Podíl je přitom zastaven finanční skupině PPF, která je významným věřitelem podnikatele. 

„Ze skladby dosud známých věřitelů dlužníka s přihlédnutím ke snížení počtu kmenových zaměstnanců na jednoho, ke stavu peněžních prostředků na účtech, dále také k prohlášení dlužníka o obtížné situaci a k dalším informacím, které předběžný insolvenční správce získal prostřednictvím třetích osob, lze dospět k závěru, že dlužník se nachází v úpadku, a to přinejmenším ve formě platební neschopnosti,“ uvádí v srpnovém rozhodnutí soudce Krajského soudu v Praze Tomáš Malý.

Soud tak vyhověl návrhu společností LeasePlan a Havetrans, kterým Změlíkova Netwomark dluží bezmála 110 milionů korun. Zároveň zamítl reorganizační návrh, který chtěl druhý ze zmíněných věřitelů předložit.

„Dlužník si dovoluje upozornit, že splňuje podmínky pro povolení reorganizace, Sám dlužník zvažuje podání vlastního návrhu na povolení reorganizace,“ uváděl v předvečer vyhlášení konkurzu podnikatel Změlík. Vlastní návrh ovšem nepředložil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!