Bývalý šéf největší české odborové centrály Zavadil našel uplatnění v lázeňství

Jaroslav Zavadil, bývalý předseda ČMKOS

Jaroslav Zavadil, bývalý předseda ČMKOS Zdroj: CTK

Stárnutí naší populace i zvyšující se zájem lidí o zdravotní kondici bude posilovat význam lázeňské péče. Tvrdí to expředseda ČMKOS Jaroslav Zavadil, který byl do podzimu 2017 i poslancem. „Tento trend je potřeba podporovat zvyšováním úhrad od zdravotních pojišťoven,“ míní. Lázeňství se stalo po odchodu z politiky jeho pracovní náplní. Jako člena správní rady jej angažovaly Léčebné lázně Bohdaneč a Lázně Teplice nad Bečvou. 

Obě vlastnicky propojené společnosti mají dohromady za 21 měsíců do září 2017 tržby zhruba 920 milionů korun. Zavadil byl u obou zapsán jako člen správní rady od loňského října.

Pro vedení bohdanečských lázní je Zavadil zajímavý zejména pro projekty, jimiž lázně rozšiřují své působení do oblasti sociální péče o lidi s demencí. „Velmi cenné jsou jeho zkušenosti pro naše aktivity budování a rozvoje center pro lidi trpící Alzheimerovou chorobou,“ uvedla za Léčebné lázně Bohdaneč Radka Zmeková.

Lázně Bohdaneč mají detašované pracoviště Centrum spokojeného stáří Alzheimer Care ve Svobodě nad Úpou. Od zemědělského podnikatele Jana Bartoše navíc obě společnosti spolu koupily za 43 milionů korun firmu Axillaris, která má mít projekt Alzheimer centra v Jáchymově.