Hubáčkův nový fond se chystá ovládnout kutnohorskou teplárnu na biomasu

Miliardář Pavel Hubáček posiluje v energetice. Prostřednictvím svého fondu Creditas Assets chce převzít od skupiny Redwood Capital společnost Biowatt, která v Kutné Hoře dodává elektřinu třem tisícům domácnostem.

Miliardář Pavel Hubáček posiluje v energetice. Prostřednictvím svého fondu Creditas Assets chce převzít od skupiny Redwood Capital společnost Biowatt, která v Kutné Hoře dodává elektřinu třem tisícům domácnostem. Zdroj: EC Kutná Hora

Odhadem stamilionovou transakci, která má být podle zdroje deníku E15 dokončena do konce roku, ještě musí schválit antimonopolní úřad.
Jádro podnikání Biowattu leží v kutnohorské teplárně, která z obilné a řepkové slámy vyrábí kombinovaně teplo i elektřinu. Teplárna má tepelný výkon 23,5 megawattu a ročně vyrobí více než sto terajoulů tepla.
Miliardář Pavel Hubáček patří k nejbohatším Čechům. Jeho jmění magazín E15 Premium loni odhadl na více než 15 miliard.
Miliardář Pavel Hubáček se zaměřuje se reality, development, zdravotnictví, energetiku a bankovnictví. Jeho banka Creditas má přes 110 tisíc klientů.
5
Fotogalerie

Miliardář Pavel Hubáček posiluje v energetice. Prostřednictvím svého fondu Creditas Assets má převzít od skupiny Redwood Capital firmu Biowatt, která v Kutné Hoře dodává teplo více než třem tisícům domácností. Odhadem stamilionovou transakci, která má být podle zdroje deníku E15 dokončena do konce roku, ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!