Tesla ohlásila nový rekord. Za čtvrtletí dodala tři sta tisíc aut

TESLA Y, elektromobil, Magazín Elektromobilita

TESLA Y, elektromobil, Magazín Elektromobilita Zdroj: E15 Michael Tomeš

Kdo je Elon Musk
TESLA Y, elektromobil, Magazín Elektromobilita
TESLA Y, elektromobil, Magazín Elektromobilita
TESLA Y, elektromobil, Magazín Elektromobilita
5
Fotogalerie

Odbyt amerického výrobce elektromobilů Tesla dosáhl rekordní hodnoty za 1. čtvrtletí roku. Od počátku ledna do konce března dodal 310 tisíc vozů. Překonal tak očekávání analytiků, Za rekordním odbytem stojí mimo jiné továrna v Šanghaji.

Loni Tesla dodala na trh rekordních 936 tisíc elektromobilů, což byl proti předchozímu roku nárůst o 87 procent. Odbyt za čtvrté čtvrtletí dosáhl 308 tisíc vozů. V loňském prvním čtvrtletí činil odbyt 185 tisíc vozů.

"Bylo to mimořádně těžké čtvrtletí kvůli narušení dodavatelských řetězců a čínské politice nulové tolerance vůči covidu-19," uvedl zakladatel automobilky Tesla Elon Musk. Odbyt je část dodavatelského řetězce, která se vztahuje k dodání produktu od výrobce k prodejci. Není tedy totožný s prodejem, ale v případě Tesly se mu velmi blíží.

Tesla kombinuje odbytová čísla za své dražší elektromobily Model S a Model X a levnější Model 3 a Y. Minulý týden Tesla oficiálně otevřela svůj nový závod na elektromobily v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína. Je to její první továrna v Evropě.

Musk se angažuje i v dalších oborech, zejména v dobývání vesmíru

Video placeholde
Kdo je Elon Musk • Videhub