Amazon si postaví sídlo jako skleník

Vizualizace nové budovy společnosti Amazon

Vizualizace nové budovy společnosti Amazon

Futuristický skleník a moderní kancelář - to chce propojit obří internetový prodejce Amazon. Firma tak radikálně změnila představu o své nové centrále v americkém Seattlu. Původně to měla být tradiční šestipodležní budova. Nově bude dominovat sklo, kov a příroda.

Americký on-line prodejce Amazon se nechal při návrhu své centrály oslovit přírodou. Nová budova totiž velmi připomíná skleník a firma chce, aby její zaměstnanci pracovali v zeleni. „Hlavní zásadou našeho projektu je prostředí plné rostlin. To dává zaměstnancům mnoho výhod, které v typickém kancelářském prostředí chybí,“ uvedla firma v projektové dokumentaci předložené radnici města Seattle.

Amazon pozměnil svůj původní plán na šestipatrovou budovu klasického tvaru a nyní chce vytvořit futuristickou řadu překrývajících se oblastí s dostatkem místa pro paletu rozmanitých rostlin. Sídlo o pěti podlažích se má rozkládat na zhruba 700 metrech čtverečních, kromě skleníkových rostlin budou prostoru dominovat i velké stromy. Centrála Amazonu se tak řadí k ambiciózním stavebním projektům, které chystá Google, Facebook a Apple.