MPO už ladí detaily sestěhování státních agentur k miliardáři Vítkovi

Mayhouse

Mayhouse Zdroj: Mayhouse

Mayhouse
Mayhouse
Mayhouse
4
Fotogalerie

Novým sídlem státních agentur CzechInvest, CzechTrade a CzechTourism má být administrativní budova Mayhouse v Praze na Pankráci. Plán ale musí ještě schválit vláda. Jedním z kritérií bylo, aby se do objektu mohly agentury se zhruba 300 zaměstnanci nastěhovat v prvním čtvrtletí příštího roku, uvedla.

„Aktuálně jde skutečně o budovu MayHouse na Pankráci, která byla vybrána z původních jedenácti vytipovaných objektů,“ řekla mluvčí MPO Štěpánka Filipová. Ministerstvo podle ní v současné době s agenturami, jichž se změna týká, dolaďuje detaily sestěhování. Poté návrh předloží poradnímu orgánu vlády, takzvané dislokační komisi. Pokud ta danou věc schválí, postoupí ji k rozhodnutí vládě. „Teprve po projednání vládou bude možné výběr sídla agentur považovat za uzavřený,“ dodala mluvčí.

Mayhouse vlastní realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek. Objekt nabízí podle webových stránek v šesti nadzemních patrech přes 7000 metrů čtverečních moderních kanceláří, zázemí pro maloobchod a téměř 70 parkovacích míst. Budova sídlí v ulici 5. května a je dostupná autem i městskou hromadnou dopravou. Právě dobrá dopravní dostupnost a možnost sídlit na jedné adrese byly hlavními kritérii plánu na sestěhování státních agentur. Mluvčí neuvedla, kolik stát za nájem v budově zaplatí.

„Vše se má realizovat v duchu konceptu Czech House, kterým se myslí nejen sestěhování agentur CzechTrade, CzechInvest a CzechTourism, ale hlavně synergie, které ze společného sídla vyplynou. Pro veřejnost (klienty státní správy), stát i zaměstnance,“ uvedla Filipová.

Náměstkyně ministra průmyslu Silvana Jirotková v říjnu řekla, že úřad si nevybral některou z už stojících státních budov, protože žádná z tehdejších nabídek nebyla schopna pojmout více než 300 zaměstnanců. Původně podle Jirotkové hledalo MPO budovu v majetku státu s Úřadem pro zastupování ve věcech majetkových. Byly však volné budovy jen pro 100 až 150 lidí, a proto úřad povolil výběr i z komerčního trhu.