OBRAZEM: Muzeum bižuterie v Jablonci nebo „malá“ O2 Arena. Vítězné projekty soutěže Stavba roku

O2 universum - dostavba malé haly O2 areny na konferenční centrum, Praha 9 (Martin Vokatý, Vladimír Vokatý).

O2 universum - dostavba malé haly O2 areny na konferenční centrum, Praha 9 (Martin Vokatý, Vladimír Vokatý). Zdroj: Stavba roku

Přístavba rodinného domu v Kojetíně (Kamil Mrva Architects): Zadáním bylo rozšířit současný objekt o dvě ložnice, koupelnu a šatnu.
Přístavba rodinného domu v Kojetíně (Kamil Mrva Architects): Architekti se rozhodli zachovat původní objekt v co nejvyšší míře a dostavět nový nenápadný objekt do svahu.
Přístavba rodinného domu v Kojetíně (Kamil Mrva Architects): Nová stavba opticky odděluje vstup na pozemek.
Rezidence Park Masarykova, Liberec (Radim Kousal, Tomáš Rudolf, Richard Černý, Jana Jachanová): Řešené území se nachází v lokalitě Masarykovy ulice. Lázeňský charakter této třídy byl formován od poloviny 19. století, nachází se tam i historicky a architektonicky cenné objekty.
Rezidence Park Masarykova, Liberec (Radim Kousal, Tomáš Rudolf, Richard Černý, Jana Jachanová): Šest bytových domů je do území zasazeno tak, aby respektovaly krajinný ráz.
24
Fotogalerie

Titulem Stavba roku se pyšní osm staveb, které odborná porota vybrala z rekordních 84 přihlášených projektů. Ocenění získalo třeba také firemní sídlo Lasvit v Novém Boru nebo společenské centrum v Sedlčanech. Prohlédněte si v galerii všech osm staveb.

Hlavním organizátorem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Nominace byly představeny 10. září 2020 v Národním technickém muzeu v Praze, vítězové oceněni v polovině října.